CASE: MATKAHUOLTO

Työympäristön ja työntekijäkokemuksen ketterä kehittäminen

Faktat

Vuosi

2019

Uusi työympäristö.

Työkulttuurin kehitys.

Noin 50 käyttäjää

Viidestä kerroksesta yhteen.

Haaste

Kuinka luoda työympäristö, joka tukisi yrityksen uutta strategiaa ja visiota.

Matkahuollon lauttasaaressa sijainnut pääkonttori koostui pääosin yksittäisistä toimistoista, jotka sijaitsivat viidessä eri kerroksessa. Kaikilla työntekijöillä on nimetyt työpisteet sekä usealla omat työhuoneet. Tilojen käyttöasteet oli suhteellisen alhaiset eikä työympäristö tukenut yrityksen uudistunutta strategiaa ja visiota.

 

Loppuvuodesta  2018 Matkahuolto teki päätöksen pääkonttorin muutosta Helsingin Lauttasaaresta keskustaan. Uuden työympäristön luominen tarjosi hyvän tilaisuuden lähteä  kehittämään työntekijäkokemuksta sekä rakentamaan uutta työkulttuuria ja tapaa tehdä töitä.

Lähestyminen

Työntekijöiden tukeminen muutoksessa osallistamalla prosessiin.

Yhdeksi projektin tärkeimmäksi tekijäksi nostettiin työntekijöiden osallistaminen. Matkahuollolla isolla osalla työntekijöistä oli pitkä työhistoria yrityksessä ja oli erittäin tärkeää, että henkilöstöä tuetaan muutoksessa osallistaen heitä prosessin eri vaiheessa.  

 

Tilasuunnittelun, sekä Matkahuollon uuden strategian ja vision, tueksi tuotettiin ymmärrystä työntekijöistä, heidän tarpeistaan sekä haasteistaan. Henkilöstöä osallistettiin ja haastettiin luomaan uudesta työympäristöstä toiminnallinen ja inspiroiva kokonaisuus. Matkahuollolla ei oltu aikaisemmin osallistettu henkilökuntaa työympäristön suunnitteluun, mutta nyt päästiin sukeltamaan syvähaastatteluiden ja kokemustyöpajojen pariin.

Määritysvaiheessa henkilökunnalta saadulla tiedolla ja ymmärryksellä oli merkittävä rooli projektin onnistumisessa ja loppu tuloksessa. 

" Koin, että Agile Workin kanssa toimiminen oli helppoa ja sujuvaa. Heiltä löytyi hyvin joustoa tarpeen mukaan ja kommunikaatio toimi. Oli helppoa pysyä kartalla siitä missä mennään."

 

- CXO

" Itseäni yllätti projektin aikana yksityiskohtien määrä. On todella tärkeää, että on hyvä yhteistyökumppani, joka pystyy huomioimaan kokonaisuuden sekä kaikki ne yksityiskohdat. "

​​

- HR

" Uusien tilojen toimivuus on niin uskomatonta luokkaa, ettei käyttäjiltä ole tullut mitään negatiivista palautetta. "

 

- CEO

" Paras asia uudistuksessa on, että löydettiin sellaisia ratkaisuja joita voidaan toistaa myös muilla paikkakunnilla.."

- FM

Vaikutus

" Vaikka Matkahuolto on tunnettu brändi, niin oli siinä paljon vanhanaikaisuutta. Toimiston muutos on vaikuttanut brändiin positiivisesti vierailijoille sekä omille työntekijöille. ”

CMO

Työympäristömuutos projektin tuloksena Matkahuolto muutti uuteen toimitilaan kesällä 2019. Matkahuollolle muutos on ollut osa isompaa muutos kokonaisuutta ja tällä kokonaisvaltaisella muutoksella pystyttiin kasvattamaan yhteistyötä eri osastojen ja tiimien kesken, parantamaan henkilöstön ja johdon välistä kommunikaatiota sekä luomaan entistä parempi  työntekijäkokemus sekä lisäämään työhyvinvointia.

 

Tämä kaikki on vaikuttanut positiivisesti Matkahuollon brändiin yrityksenä sekä työnantajana.

Olisiko sinulla tarvetta samanlaiselle muutokselle? Tätä löydät muutamia palveluitamme joiden avulla voit startata muutoksen ketterästi.

QuickCalcl_icon_1000x1000.png

QUICKCALC

Alustavat budjettilaskelmat suunnittelun tueksi.

ROADMAP

Alustava kehityssuunnitelma työympäristölle.

DESIGNVISION

Visuaalinen suunnitelma työympäristöstäsi.

Muita asiakkaitamme

VAISALA
GE HEALTH INNOVATION VILLAGE
GIGANTTI

OSOITE

 

Agile Work Oy 

Kuortaneenkatu 2 

00510 Helsinki

Finland  

Y-tunnus: 2661604-9

OTA YHTEYTTÄ

 

contact@agilework.fi

+358505427740 

LASKUTUSTIEDOT

 

OPERAATTORI

OpusCapita Solutions Oy 

E204503 

 

E-LASKU

003726616049 

     

OVT / EDI 

003726616049