Mihin kiinnittää huomiota rekryissä?

Bubbles_team

Kasvuyrityksen perustajina Agile Workin Antti Pitkänen ja Esa ”Esmi” Santamäki ovat lukeneet runsaasti työhakemuksista, joten kysyimme heiltä, mikä saa heidät kiinnostumaan hakijasta. Ainakin yksi asia on varma – hakijan tutkinto ei ole tärkein asia. 

Onko jotain erityistä, mitä hakijat eivät yleensä mainitse hakemuksissaan, mutta mikä saisi sinut siirtämään heidät KYLLÄ-pinoon? Mitä toivot näkeväsi hakijassa?

Esmi: Yrittäjähenkisyyttä. Kokemusta ja/tai intohimoa työympäristöjen suunnittelusta ja kehittämisestä. Rohkeutta kokeilla ja kill your darlings -menttaliteettia. 

Antti: Intohimoa sitä kohtaan, mitä teet. Etsimme henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan uutta ja työskentelemään ketterässä tiimissä, joka haastaa ja kannustaa toisiaan. Hakemuksessa voi avata tarkemmin esimerkiksi sitä, miten lähestyt ja ratkaiset monimutkaisia ongelmia. Hieno visuaalinen ilme hakemuksessa on aina plussaa.

Meeting room grey

Miten hakija voi valmistautua haastatteluun? Millä sinuun tehdään vaikutus? 

Esmi: Perehdy alaan, anna palautetta ja kerro rohkeasti näkemyksesi. Miten näet alan, miten määrittelet Agile Workin. Varaudu keskustelemaan myös pitkän aikavälin suunnitelmistasi. Mitkä ovat tavoitteesi ja miten voimme auttaa sinua saavuttamaan ne?

Antti: Liiketoimintamme ymmärtäminen on olennaista. Tutki taustoja ja kuvaile, mitä voisit tuoda tiimiin ja mihin haluaisit keskittyä tulevaisuudessa. Osaa sanoittaa, miksi yrityksemme sopisi juuri sinulle.

Etsitkö jotain tiettyä ominaisuutta hakijassa?

Esmi: Suunnittelijaa, joilla on insinöörimäinen ajattelutapa, ja insinööriä, joka osaa ajatella kuin suunnittelija. Tiimipelaajaa, joka on valmis oppimaan muilta. Ehkä emme voi olla kaikessa parhaita, mutta yhdessä voimme oppia toisiltamme ja olla paras tiimi.

Antti: Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa. Asiakastyöstä on hyvä olla kokemusta sekä hyvät vuorovaikutustaidot. On oltava tiimipelaaja.

Mitä vinkkejä antaisit hakijoille?

Esmi: Me emme tunne sinua, etkä sinä meitä. Tulevaisuutta on vaikea ennustaa. Pistä meille viestiä tai nauhoita video, kerro meille itsestäsi ja siitä, mitä haluat tehdä ja miten voisit auttaa meitä kasvamaan.

Antti: Kokeile rohkeasti tapoja erottua ja kertoa oma tarinasi. Kuvaile omaa työprosessiasi ja sitä, miten ratkaiset asioita. Haluamme tietää, miksi ihmiset haluavat työskennellä meille ja miten voimme auttaa heitä kukoistamaan urallaan.

Entäpä neuvoja muille kasvuyritysten omistajille?

Esmi: Oikeiden lahjakkuuksien löytäminen on ratkaisevan tärkeää. Yrittäkää todella tutustua toisiinne jo rekrytointiprosessin aikana, olkaa avoimia ja rehellisiä. Rekrytointi on kuitenkin aina hyppy tuntemattomaan, luottamus on tärkeää.

Antti: Varaa riittävästi aikaa perehdyttämisprosessille. Uusien tiimin jäsenten nopea ja tehokas integroiminen tiimiin on kaikkien etu.

Haluatko työskennellä kanssamme? Katso avoimet työpaikkamme ja hae!