Vaisalan uusi tuotekehitystalo

Agile Work palkattiin toteuttamaan käyttäjälähtöinen tilasuunnitteluprojekti, joka jatkoi vuonna 2017 toteutettua osallistavaa työympäristöstrategian hanketta. Projektina Vaisalan uusi tuotekehitystalo toteutettiin tiiviissä yhteistyössä rakennuksen teknisen ja arkkitehtonisen suunnittelun kanssa ja siihen osallistuivat myös rakennuksen käyttäjät prosessin alusta alkaen.

Vaisala on maailman johtava ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisujen tuottaja ja tarjoaa kattavan valikoiman innovatiivisia valvonta- ja mittaustuotteita ja palveluja. Vaisalan toiminnan ytimessä ovat tieteeseen pohjautuvat innovaatiot, mikä vaatii pitkäaikaista sitoutumista ja panostusta tuotekehitykseen: 14 % Vaisalan liikevaihdosta sijoitetaan tuotekehitykseen ja yli 23 % yrityksen työntekijöistä työskentelee sen parissa (2020).

Huippuluokan tuotekehitys- ja innovaatiokeskus

Antaakseen lisäpontta kestävän tulevaisuuden innovaatioille, Vaisala rakensi uuden huippuluokan tuotekehitys- ja innovaatiokeskuksen Suomeen. Rakennus tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön tuotekehitykselle sen kaikilla tasoilla, yhteistyöstä ja innovaatiosta asiakkaiden kanssa laitteisto- ja ohjelmistosuunnitteluun sekä kehitykseen ja tekniseen testaukseen.

Image from iOS (1)

Tilaa kokeiluille

Uudet monitoimiset tuotekehitystilat mahdollistavat kokeellisen tuotekehityksen ja nopean prototyyppien luomisen. Laitoksen 37 uniikkia laboratoriota ja 7 900 m2 työtilaa mahdollistavat 300 tuotekehityksen asiantuntijan työn laitteiden, järjestelmien ja ohjelmistojen kehityksen sekä tutkimuksen, tekoälyn ja koneoppimisen parissa.

Vaisia + AW by George on March 30, 2021 at 134039

Käyttäjälähtöinen työympäristösuunnittelu

Uuden rakennuksen suunnittelu toteutettiin käyttäjälähtöisesti. Työ aloitettiin tutkimalla rakennuksen käyttäjiä ja heidän työtapojansa, kehittämällä ymmärrystä erilaisista käyttäjäprofiileista ja analysoimalla hankkeiden tyypillisiä elinkaaria. Käyttäjät otettiin mukaan työpajojen ja digitaalisen suunnitteluprosessin kautta, jotta projektiryhmillä ja eri sidosryhmillä oli mahdollisuus kommentoida, arvioida ja kehittää työympäristökonseptia yhdessä suunnittelijoiden kanssa.

Tulevan työympäristön fyysisiä ja virtuaalisia toiminnallisuuksia  ja toimivuutta  testattiin immersiivisesti virtuaalitodellisuuden ja simulaatioiden avulla yhdessä käyttäjien kanssa.

Agile workshop

Huippuluokan monitoimisuutta ja joustavuutta

Kehitetty työympäristösuunnitelma perustuu huippuluokan monitoimisuuteen ja joustavuuteen tuotekehitystiimien muuttuvien tarpeiden tukemiseksi. Rakennus sisältää erilaisia yhteistyötä tukevia elementtejä, jotta yhteiskehittäminen  ja oppiminen eri tiimien välillä toteutuisi.

Työpaikan työympäristökonsepti  suunniteltiin varmistamaan yhteistyön sujuvuus erilaisissa hankkeissa ja kokeellisen tuotekehityksen toteutuminen “ideasta tuotteeseen”.

Vaisia + AW by George on March 30, 2021 at 152047

Yhteisen innovaation työpaikka

“Halusimme rakentaa työntekijöillemme puitteet luoda parhaita tuotteita ja ratkaisuja asiakkaillemme”, kertoo Sauli Laitinen, Vaisalan muotoilujohtaja.

“Keskitymme heti alusta lähtien erityisesti yhteiseen innovaatioon ja tuotekehitysasiantuntijoidemme tarpeiden ymmärtämiseen. Teimme yhteistyötä työntekijöidemme ja ketterien  työympäristöjen asiantuntijoiden kanssa varmistaaksemme, että uusi rakennus palvelee tuotekehitystarpeitamme sekä nyt että tulevina vuosina. Uuden rakennuksen tulee tukea innovaatiota niin asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa sekä sisäisesti eri ryhmien välillä.”

Vaisia + AW by George on March 30, 2021 at 145200