Meet the team: Sini Kuusisto

Gradient_Sini_1440×1080

Hei Sini, aloitit Agile Workilla 2020 harjoittelijana ja nyt työskentelet sisustussuunnittelijana. Kerro hieman itsestäsi.

Opiskelin sisustusarkkitehtuuria ja kalustemuotoilua Lahden Muotoiluinstituutissa. Suoritin myös opintojeni aikana opiskelijavaihdon Torontossa, OCAD Universityssa, joka oli kokemuksena erittäin inspiroiva. Ennen Agile Workillä työskentelyä tein opintojeni ohessa myyntitöitä useassa eri sisustusmyymälässä, jonka kautta olen päässyt kehittämään taitojani asiakaspalvelun parissa Vapaa-aikani kuluu perheen ja ystävien seurassa, luonnossa liikkuen sekä sulkapalloa ja tanssia harrastaen.

Miksi halusit juuri Agile Workille?

Olen erityisen kiinnostunut työympäristösuunnittelusta ja halusin töihin toimistoon, joka on erikoistunut nimenomaan työympäristöihin. Agile Work herätti mielenkiintoni, sillä täällä sukelletaan paljon pintaa syvemmälle ja kartoitetaan tilan käyttäjien tarpeet perinpohjaisesti. Uskon, että kun asiakkaat osallistetaan jatkuvasti suunnitteluun myös lopputuloksesta tulee heidän tarpeidensa mukainen. Suunnittelussa minua ohjaa käyttäjälähtöisyys, ergonomia ja psyykkistä hyvinvointia tukevat ratkaisut, jotka kuuluvat myös Agile Workin arvomaailmaan.

Millainen olisi sinun unelmiesi työympäristösi?

Suunnittelen mielelläni tiloja, jossa huomioidaan ihmisten erilaisuus tavoissa työskennellä, mutta myös palautumisessa (tauko-, kahvio-tilat, yms). Keskittymiskyky ja keinot siihen vaihtelevat yksilöiden välillä, ja haluan kehittyä erityisesti tämän osa-alueen parissa. Lisäksi arvoston visuaalisesti kauniita ja näyttäviä tiloja.

Mikä sinua inspiroi?

Inspiroidun matkustelusta, psykologiasta, arkkitehtuurista sekä rohkeasta värien käytöstä muotoilussa.

Nyt kun olet hetken tehnyt kanssamme töitä niin millaista on ollut? Millaisia juttuja olet päässyt tekemään?

Alku harjoittelijana oli haastavaa projektien laajuuden vuoksi, mutta helppoa harjoittelupaikkaa en halunnutkaan. Pidän itseni haastamisesta ja koen, että näin opin parhaiten ja enemmän. Pääsin heti alussa myös mukaan esimerkiksi työkuvien piirtämiseen ja tilojen ideointiin. Alku harjoittelijana oli haastavaa projektien laajuuden vuoksi, mutta helppoa harjoittelupaikkaa en halunnutkaan. Pidän itseni haastamisesta ja koen, että näin opin parhaiten ja enemmän. Pääsin heti alussa myös mukaan työkuvien piirtämiseen ja tilojen ideointiin. Tänä päivänä työskentelen täysipainoisesti sisustus- ja työympäristösunnittelijana useissa projekteissa. Agile Workillä oppii jatkuvasti uutta ja saa kehittyä suunnittelijana omaan tahtiin.

Teit myös opinnäytetyötäsi täällä Agile Workilla, kerro siitä hieman.

Opinnäytetyöni Future workplaces – shaped by the Pandemic käsittelee pandemian vaikutuksia työympäristöihinja niiden suunnitteluun. Työ julkaistiin keväällä 2021, mutta on edelleen hyvin ajankohtainen. Opinnäytetyö sai alkunsa määrätietoisuudesta löytää ratkaisuja maailmanlaajuisiin kysymyksiin. Lisäksi mielenkiinto aiheeseen syveni työharjoitteluni aikana. Opinnäytetyöni tavoitteena oli suunnitella Agile Workille työympäristökonsepti, jonka pääpaino on tilasuunnittelussa.

Olisitko kiinnostunut suorittamaan harjoittelusi Agile Workilla? Ota meihin yhteyttä ja kerro itsestäsi.