Vuoden työympäristöteko -kilpailun pääsarjan voitto Agile Workin ja Blueforsin yhteistyölle

Workplace_Awards_blog
Agile Workin ja teknologiayhtiö Blueforsin vuodesta 2017 jatkuneen yhteistyön tuloksena Bluefors on saanut itselleen työtilat, jotka tukevat organisaation identiteettiä kansainvälisenä ja tiedekeskeisenä kasvuyrityksenä.

Rakli ry ja IFMA Finland ry järjestämässä Workplace Awards -kilpailussa etsittiin parhaita työympäristöjä yrityskulttuurin, uusien työvälineiden, fyysisen työympäristön, vastuullisuuden sekä suurten työympäristötekojen kategorioissa. Voittajaksi pääkategoriassa nousi Agile Workin ja Blueforsin laaja työympäristön muutos- ja saneeraushanke. Neljättä kertaa järjestettyyn kilpailuun osallistui 24 kovatasoista työympäristötekoa tai -hanketta.

Kovassa kasvussa oleva huipputeknologian edelläkävijä Bluefors halusi panostaa työympäristön kehittämiseen osana kasvustrategiaa. Tilat suunniteltiin tukemaan laajentuvan organisaation yrityskulttuuria ja brändiä mutta myös käytännön toimintatapoja.

Tilaratkaisuilla haettiin modernin ilmeen ja viihtyisyyden lisäksi myös tuotannon läpimenoaikojen lyhentämistä ja tehostamista.

Kilpailun tuomaristoon teki vaikutuksen miten sekä toimisto- että tuotantotilat oli huomioitu tässä työympäristön muutoshankkeessa. Hyvin erityyppisten tilojen yhteensovittaminen, tilojen kokemuksellisuus sekä muutoksen näkyvyys olivat tekijöitä jotka siivittivät projektin kilpailun voittoon.

Vuonna 2008 perustettu Bluefors on erikoistunut matalien lämpötilojen mittausjärjestelmiin, joita hyödynnetään muun muassa kvanttitietokoneiden kehittämisessä, informaatioteknologiassa, hiukkasfysiikassa ja radioastronomiassa. Yritys on alansa markkinajohtaja.

Tämän muutosprojektin myötä muun muassa rekrytointi on helpottunut ja tuotannon läpimenoajat ovat parantuneet huomattavasti. Tästä hankkeesta saadaan valtavan hyviä oppeja myös tuleviin laajennuksiin. Olemme onnistuneet yhdessä Agile Workin kanssa luomaan toimivat tilat, joista Bluefors on ylpeä ja jonne on mielekästä tuoda vieraita”, kommentoi Blueforsin COO Jonas Geust.

Kaikki projektit, kuten tämäkin, perustuvat luottamukselle ja hyvälle tiimityölle. On ollut hienoa olla osana Blueforsin kasvutarinaa ja päästä ammentamaan myös Blueforsin osaamisesta”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Agile Workin Tommi Lydman, joka on toiminut projektissa myös rakentamisen konsulttina.

Lue lisää Blueforsin työympäristöhankkeesta tästä
Lue Workplace Awards tiedote tästä (englanniksi)
Tutustu Agile Workin muihin töihin ja referensseihin tästä

Kuva: Robert Sjöblom